Πως θα φτάσετε στον Πλακιά

Η Κρήτη διαθέτει δύο αεροδρόμια στις πόλεις Ηράκλειο & Χανιά (135 και 100 km αντίστοιχα από τον Πλακιά) και τρία λιμάνια: Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο (35 km από τον Πλακιά).

Ξεκινώντας από το Ηράκλειο ή τα Χανιά με το αυτοκίνητο, μέσω της Εθνικής Οδού, παίρνετε την κατεύθυνση προς «Ρέθυμνο». Στο ύψος του Ρεθύμνου παίρνετε την έξοδο για «Σπήλι» ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο για 17 km. Κατόπιν στρίβετε δεξιά στην διασταύρωση με κατεύθυνση προς «Πλακιά» & «Πρέβελη» και διασχίζοντας το χωριό «Κοξαρέ» συνεχίζετε για περίπου 4 km όπου συναντάτε το φαράγγι «Κουρταλιώτης» (μήκους 2 km). Μετά το φαράγγι βρίσκετε το χωριό «Ασώματος». Στην έξοδο του χωριού στρίβετε αριστερά στην διασταύρωση με κατεύθυνση προς «Πλακιά» & «Πρέβελη» κατηφορίζοντας από τον λόφο και συνεχίζοντας ευθεία φτάνετε στο χωριό «Λευκόγεια». Διασχίζετε το χωριό και συνεχίζετε για περίπου 4 km και στρίβετε αριστερά στην διασταύρωση με κατεύθυνση για «Πλακιά». Συνεχίζετε κατηφορίζοντας προς «Πλακιά», όπου στην είσοδο του «Πλακιά», στα αριστερά, βρίσκεται μία εκκλησία. Αμέσως μετά την εκκλησία στρίβετε δεξιά και ανηφορίζετε τον λόφο για λίγα μέτρα. Τα «Zambia apartments» βρίσκονται στα αριστερά του δρόμου.

Άλλοι τρόποι να φτάσετε στον Πλακιά είναι με ταξί ή με λεωφορείο. Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους με λεωφορείο κάθε μισή ώρα, ενώ Ρέθυμνο και Πλακιάς κάθε δύο ώρες.

Ελληνικα